Mák (Kobzi) Irén
 Természetgyógyász


+36 20 520 0207

 

 
 

Fülakupunktúrás testi lelki tisztítás


Gyógymasszázs Javallatai
Ellenjavallatai


Gyermekáldás Várandós masszázs
Felkészülés a szülésre
Szüléskísérés
Kismama masszázs

 

Babaalbum


Masszázsfajták
Nyirokdrenázs
Mézmasszázs
Orvosi gyószmasszázsok:
Szegmentmasszázs
Kötőszöveti masszázs
Periostealis masszázs

Pedikűr - manikűr    

  
Szépségápolás
Cellulit kezelés
Köpölyözés Testtekercselés Szőrtelenítés


 

Néhány hasznos
Bőrápolás
Hajápolás
Vitaminok
Táplálkozás


Lélekápolás


Ajánlott linkekCellulit kezelés

Az orvostudomány mind a mai napig vitatja a kialakulásának lehetséges okait. Egyben azonban egyetértenek: a narancsbőr összefüggésben áll a szervezetünkben lerakódott méreg- és salakanyagokkal. Azért a nőkre jellemző elsősorban, mert a nők kötőszövetei párhuzamosak egymással, a férfiaké viszont keresztezik egymást, így a módosult sejtek kitüremkedésének gátat szabnak. Az, hogy a cellulit deréktól lefelé alakul ki, egyszerűen a gravitációnak köszönhető.

Csúszóköpöly technikát alkalmazok, amely nagyon hatékony fegyver a narancsbőr ellen is, illetve segít a test különböző részein kialakult nemkívánatos zsírlerakódások eltüntetésében. Mivel használata során az erek kitágulnak, s felgyorsul a szövetekben a vér- és nyirokkeringés, így javul a leromlott alapanyagcsere, a vákuum hatására a zsírsejtek jelentős része a feszültség hatására szétpattan, és a nyirokkeringéssel távozik. Hatását tovább erősítve, különféle növényi olajokat, illóolajokat, krémeket használok, mivel a fokozódó vérkeringés során azok hatóanyagai is sokkal jobban fel tudnak szívódni a bőrbe és eljutnak a mélyebb rétegekbe is.

A cellulit masszázs eredményességét fokozhatjuk testtekercseléssel.

Egy kezelés időtartama 45-50 perc.

Köpölyözés

A köpölyös masszázs a kezelés rendkívül hatékony módszere. Hatása nemcsak a bőr és bőr alatti szövet sejtjeinek mélyéig jut, de az izomburokba is. Értágító hatású, azaz fokozza a helyi véráramlást, ezáltal pedig a bőrben, kötőszövetekben, izomzatban lerakódott salakanyagok lebomlását, illetve a lebomlott anyagcsere termékek eltávolítását.

Egy kínai közmondás szerint: Ami gyógyszerekkel gyógyítható, az a köpölyözéssel is.

Előnyei:

 • Széles körben alkalmazható,

 • Hatása gyors és tartós,

 • Nincs mellékhatása,

 • Növeli a szervezet ellenálló képességét,

 • Kiválóan alkalmas megelőzésre.

Mikor ajánlott:

 • Fejfájás

 • Hátfájás

 • Vérnyomásproblémák

 • Emésztési panaszok Gyomorfájás

 • Krónikus felső légúti fertőzések

 • Asztma, makacs köhögés

 • ízületi betegségek: gyulladások

 • Cellulitisterápia

A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Ennek hatására lazulnak az izmok, és javul a terület vérellátása. Az e szelvényből kiinduló pozitív ingerek, hasonló pozitív elváltozásokat eredményeznek a zónához tartozó belszervekben is, javítva azok vérkeringését, anyagcseréjét.

Az általam használt köpöly anyaga gumi és műanyag. Az utóbbinál jól láthatók a lezajló folyamatok, különböző méretekben alkalmazom őket.Testtekercselés

Egyik leghatékonyabb módja a narancsbőr kezelésének, segítségével jó néhány centimétert veszíthetünk zsírpárnáinkból is. Bőr- és kötőszövet-feszesítő hatása mellett halványítja az éktelenkedő nyúlási csíkokat /stria / A bőrtípusnak és érzékenységnek megfelelően, különböző olajokkal, illóolajokkal és krémekkel kenem be, a hasat, combot, feneket, majd speciális fóliával tekerem be a térdtől a mell alatti vonalig. A testre kent olajok, krémek, erős vérbőséget okozó hatásuknál fogva intenzív vérkeringést idéznek elő, és felforrósítják a kötőszövet felső rétegeit. Ennek hatására a test mélyebb rétegeiben hidegségérzet lép fel, amitől a szervezetnek le kell építenie és el kell égetnie az elraktározott felesleges zsírokat, hogy a keletkezett energia segítségével fenntartsa a szervezet hőegyensúlyát. A kezelés időtartama 1 -1,5 óra , amikor lebontom a tekercselést, a bőröd piros lesz és kicsit ég, esetleg viszket, de ez a kis kellemetlenség hamar elmúlik.
A kezeléseket legalább tíz - tizenötször (hetente kétszer - háromszor) meg kell ismételni.. Sajnos a cellulitis nem tüntethető el véglegesen és ha később teljesen abbahagyjuk a kezelést, elkerülhetetlen, hogy lassan újrafodrozódjon a bőr ezért a kúrákat időnként meg kell ismételni.

A testtekercselés eredményessége fokozható cellulit masszázzsal.
 


Kizáró tényezők:

 • Trombózis,

 • Veseelégtelenség, vesebetegségek,

 • Keringési betegségek, szívbetegség,

 • Menstruáció, terhesség.

A tekercselés időszakában nagyon fontos

 • Napi 3 liter folyadék egyenletes elfogyasztása

 • Lehetőség szerint a tekercselés után mozgás beiktatása

 • A tanácsok alapján étrendi változtatások - hosszú távra                                                                                        

Egy kezelés időtartama 60-90 percSzőrtelenítés
Feltöltés alatt!Budapest területén házhoz megyek!A különböző masszázsok, kezelések javallatai és ellenjavallatai tekintetében is kérem, keressen bizalommal!

Kapcsolat : +36 20 520 0207  |   info@medicalhands.hu
 


Tetejére


 

 
 

 
 
Copyright  © 2008 Medicalhands.hu