Mák (Kobzi) Irén
 Természetgyógyász


+36 20 520 0207

 

 
 


Fülakupunktúrás testi lelki tisztítás
 


Gyógymasszázs Javallatai
Ellenjavallatai
 Gyermekáldás Várandós masszázs
Felkészülés a szülésre
Szüléskísérés
Kismama masszázs

 

Babaalbum

 


Masszázsfajták
Nyirokdrenázs
Mézmasszázs
Orvosi gyószmasszázsok:
Szegmentmasszázs
Kötőszöveti masszázs
Periostealis masszázs

 


Pedikűr-manikűr      
 


Szépségápolás
Cellulit kezelés
Köpölyözés Testtekercselés Szőrtelenítés

 


Néhány hasznos
Bőrápolás
Hajápolás
Vitaminok
Táplálkozás

 


Lélekápolás

 


Ajánlott linkekNyirokdrenázs:

Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi. A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, védőbástyája. A masszázs jellemzően a nyirokkeringés irányában történik és a nyirok-csomókon dolgozik, lágyan masszírozza és vibrációval aktiválja azokat. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható az érintett testrészen a nyirokáramlás. A testnedvek áramoltatásán túl a nyirokmasszázs salaktalanítja a kötőszövetet, javítja a test ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, és nyugodt idegállapotot eredményez. Számos betegség kezelésében segítséget nyújt. A leglágyabb és leghatékonyabb masszázs, melynek gyökerei felfedezhetők már az ősi tradicionális thai-, polinéz- és sámánmasszázsokban is.

Egy kezelés időtartama 50-60 perc.
 


Mézmasszázs:

A méz-masszázs a méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére. Alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát. A mézmasszázs csak elnevezése szerint masszázs, valójában egy jellegzetes vákuumhatást előidéző mozdulatsor. A masszőr az adott testrészre felteszi a mézet, és a ráhelyezett kezét megemelve, a méz sűrűsége és tapadása miatt, felemeli a bőrt. Tartós, erőteljes mozdulatok hatására, a bőr pórusai kitágulnak és a méz jótékony hatóanyagai beszivárognak. A hajszálerek tágulásának hatására vérbőség alakul ki. A méz vitamin és ásványanyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig kiszívja és magába gyűjti.

A kezelésnek nagyon jó méregtelenítő hatása van.

Egy kezelés időtartama 25-30 perc.

 


Orvosi gyógymasszázs:

Fajtái között három fő típust különböztetünk meg: a szegmentmasszázst, a kötőszöveti masszázst és a periostealis (csonthártya) masszázst.

Szegment masszázs:

A belső szervek megbetegedésekor meghatározott bőrfelületen érzékenység mutatkozik. Oka: a bőr, az izmok, ízületek, csontok, erek a belső szervek azonos gerincvelői szegmentumból nyerik idegi ellátottságukat és funkcionális kölcsönhatásban állnak egymással. Nem csak a bőr, hanem a szelvényhez tartozó kötőszövet és izom is érzékeny.  A belülről kifelé irányuló hatást megfordíthatjuk, és a bőrön, kötőszöveten, izmon keresztül terápiás céllal hatni tudunk a zsigeri szervekre. A zónákon belül vannak fokozott érzékenységi pontok, un. maximál pontok. A reflexzónák (szegmentek) a gerinc idegkilépési szelvényezettségének felelnek meg.

A szegment-masszázs célja: a betegséget fenntartó reflexkör megszakítása és a szegment szöveti állapotába beállított kóros funkció változás normalizálása. A reflexológiás kezelésnél nem a megbetegedett szerven dolgozunk, hanem a szerv vagy szövet betegsége által kiváltott reflexzónában.

Egy kezelés időtartama 25-30 perc.


Kötőszöveti masszázs:

A kötőszövet szerepe többrétű. Részt vesz a szervek táplálásában, raktározásban, védelmet nyújt a különféle mechanikai és fizikai ártalmakkal szemben. Duzzadó és sorvadó képességét könnyen változtatja. Ezek a tulajdonságok képezik a gondolati hátterét a kötőszöveti masszázsnak. Elizabeth Dicke német gyógytornásznő alsó végtagi érszűkületben szenvedett. A melléktünetként jelentkező derékfájdalmait a keresztcsont felett végzett húzó fogásokkal igyekezett enyhíteni, amikor alsó végtagjaiban bizsergést, átmelegedést érzett. Ezt a kezelést többször megismételte, így nem kellet megműteni a lábait. Tapasztalatai alapján kidolgozta és bevezette a kötőszöveti masszázst, mint új kezelési módot. E módszer nem kellemes ám hatékony.

Egy kezelés időtartama 25-30 perc.

Periostealis (csonthártya) masszázs:

A távol eső szervek reflectorikus (reflexes) befolyásolása adja meg az eljárás tulajdonképpeni gyakorlati jelentőségét. A csonthártya receptorain keresztül kiváltott gyors és tartós reflex-ingerek befolyásolják a szervek vérellátását, tónusát, fokozzák a secretiót (mirigyek elválasztását), és a belek peristaltikus mozgását. A csontokat borító csonthártyának a csontok élettani folyamatainak szabályozásában nagy szerepe van. Irányítja a csontok élettani funkcióit. A csonthártya idegekkel bőségesen el van látva. Nyomásával az idegvégződései ingerületbe kerülnek és ennek kapcsán helyi, s részben pedig reflexes úton távol eső szervekben változások jönnek létre. A távoli reflexhatások befolyással vannak a szervek vérellátására, tónusára és a belekben levő perisztaltikus mozgásra. A periostealis kezelési helyek érzékenysége utal a hozzátartozó zsigeri szervek problémájára. Ebben rejlik diagnosztikus jelentőségük. Mivel a csonthártya gazdag idegvégződésekben és igen érzékeny a nyomásra, ez a masszázsfajta sem tartozik a kellemes kezelések közé.

Egy kezelés időtartama 15-20 perc.

 

              

Budapest területén házhoz megyek!


A különböző masszázsok, kezelések javallatai és ellenjavallatai tekintetében is kérem, keressen bizalommal!

Kapcsolat : +36 20 520 0207  |   info@medicalhands.hu


Tetejére

 


 

 

 
 


 Copyright  © 2008 Medicalhands.hu