Mák (Kobzi) Irén
 Természetgyógyász


+36 20 520 0207

 

 
  Megosztom itt néhány kedvenc idézetemet, versemet amik hatással vannak, vagy voltak rám életem során.  

Fülakupunktúrás testi lelki tisztítás

 

Gyógymasszázs Javallatai
Ellenjavallatai


Gyermekáldás Várandós masszázs
Felkészülés a szülésre
Szüléskísérés
Kismama masszázs

 

Babaalbum


Masszázsfajták
Nyirokdrenázs
Mézmasszázs
Orvosi gyószmasszázs
Szegmentmasszázs
Kötőszöveti masszázs
Periostealis masszázs

Pedikűr - manikűr      
Szépségápolás
Cellulit kezelés
Köpölyözés Testtekercselés Szőrtelenítés  Néhány hasznos
Bőrápolás
Hajápolás
Vitaminok
Táplálkozás

Lélekápolás

 


Ajánlott linkek

 

L

 

Lét                                                                                          Te nem véletlenül vagy itt. A létnek szüksége van rád. Nélküled a létből hiányozna valami, amit senki más nem képes pótolni. Ez ad neked méltóságot: az egész lét hiányolna, ha nem lennél itt. A csillagok, a Nap, a Hold, a fák, a madarak, a Föld - a világon minden érezné, hogy valahol egy pici vákuum van, és ezt az űrt rajtad kívül senki más nem töltheti be. Az, hogy a léthez tartozol, és hogy a lét szeret téged, hihetetlen örömöt, megelégedettséget ad. Amint megtisztulsz, látod, hogy minden irányból csak hatalmas szeretet árad feléd.                                                                         

 

Szomorúság                                                                        "A fájdalom nem azért van, hogy szomorúvá tegyen, ne feledd. Ez az a pont, ahol az emberek mindig eltévednek... A fájdalom csak azért van, hogy éberebbé tegyen - mert az emberek csak akkor válnak éberré, amikor a nyílhegy mélyen a szívükbe hasít, és megsebzi őket. Egyébként nem ébrednek fel. Amikor az élet könnyű, kényelmes és zökkenőmentes, akkor kit érdekel? Akkor ki törődik az éberséggel? Amikor a barátod meghal, az egy lehetőség. Amikor a szerelmed elhagy... azok a sötét éjszakák, amikor olyan magányos vagy... annyira szeretted őt, mindenedet kockára tetted érte, és most hirtelen nincs többé veled. Magányosságod sírásában... ott a lehetőség; ha jól használod, tudatossá tesz. A nyíl hegye fájdalmasan éget használd fel. A fájdalom nem azért van, hogy nyomorulttá tegyen, hanem azért, hogy tudatosabbá válj! És ha tudatossá váltál, minden szenvedés eltűnik."                (Osho)                                                                

 

Egy idős bácsitól a századik születésnapján megkérdezték:
"Hogy lehet az, hogy te mindig boldog vagy?"
Az öreg azt válaszolta:
"Minden reggel, amikor fölébredek, választhatok:
Boldog legyek ma, vagy boldogtalan?
...és én a boldogságot választom..."
                                 (Osho: Az én utam a bárányfelhők útja)

 

 

„Uram, adj erőt, hogy megváltoztassam a megváltoztathatót, Türelmet, hogy elviseljem a megváltoztathatatlant, Bölcsességet, hogy megkülönböztessem a kettőt!”                                        (Marcus Aurelius)

 

 

"Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk, mert különben félő, hogy meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna." 

"Az ember számára csak egyetlen igazi csapás van:   az, ha érzi, hogy hibát követett el, és van mit szemére vetnie magamagának."                                                   (La Bruyére)

 

Ha csalódnál azon emberekben,                                       Kik legszebb érzéseidet bírják,                                        Nem Ők a hibásak, hanem Te                                     Mert rosszul választottál                                                   (Balzac)

 

"Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk."      

"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül."                                                                  (Helen Keller)

 

 

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!"

"Az életben minden csata azt a célt szolgálja,hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük."

“Néha vereséget szenvedünk. De a vereséget úgysem kerülhetjük el. Ezért aztán még mindig sokkal jobb, ha az álmainkért vívott harcban veszítünk el néhány csatát, mint ha úgy szenvedünk vereséget, hogy azt sem tudjuk miért harcoltunk.”

"Az embereknek meg kell érteniük, hogy senki sem játszik cinkelt lapokkal, egyszer nyerünk, másszor veszítünk. Ne várd, hogy visszakapj valamit, ne várd, hogy észrevegyék az erőfeszítéseidet, hogy felfedezzék a tehetségedet, hogy megértsék a szerelmedet! Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségből, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem is gőgből, hanem egyszerűen azért, mert már nem része az életednek. Zárd be az ajtót, cserélj lemezt, takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot. Felejtsd el azt, aki voltál, és legyél az aki vagy."                                                                                 (Paulo Coelho)

 

 

Egy szenvedély margójára

A tengerpartot járó kisgyerek
mindig talál a kavicsok közt egyre,
mely mindöröktől fogva az övé,
és soha senki másé nem is lenne.

Az elveszíthetetlent markolássza!
Egész szíve a tenyerében lüktet,
oly egyetlen egy kezében a kő,
és vele ő is olyan egyedül lett.

Nem szabadul már soha többé tőle.
A víznek fordul, s messze elhajítja.
Hangot sem ad a néma szakítás,
egy egész tenger zúgja mégis vissza.
(Pilinszky János )

 

Szeretni annyi, mint megengedni a másiknak, hogy szabad akaratából vegyen részt életünkben.

 

Kopogtatás nélkül

Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,                                                                              de gondold jól meg,                                           szalmazsákomra fektetlek, porral sóhajt a zizegő szalma.

A kancsóba friss vizet hozok be néked,             cipődet, mielőtt elmégy, letörlöm,                                   itt nem zavar bennünket senki,
görnyedvén ruhánkat nyugodtan foltozhatod.

Nagy csönd a csönd, néked is szólok,                            ha fáradt vagy, egyetlen székemre leültetlek, melegben levethetsz nyakkendőt, gallért,                    ha éhes vagy, tiszta papírt kapsz tányérul, amikor akad más is, hanem akkor hagyj nékem is, én is örökké éhes vagyok.

Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,                                                        bántana, ha azután sokáig elkerülnél.                              
  (József Attila)

 

 

"A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. "  

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!"

"Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket                                                                                igen."                                                                                        (Twain Mark)

 

"Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig senki nem alázhatja meg magát. Önmaga előtt."

"Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit!         És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz..."                                                              (Csernus Imre)

 

"Ha beismerjük félelmeinket, akkor leszokunk arról, hogy más embereket hibáztassunk… Amikor elfogadjuk, hogy többé már nem kell tökéletesnek lennünk, és érzelmeink egyik fő mozgatórugójaként félelmeinket nevezzük meg, szeretteink erre reagálni fognak. Sérülékenységünk beismerése jobban működik, mint mások sértegetése.”                      (Andrew Matthews)
 

 

„Miért akar valaki tökéletes lenni? Ezt megint összekeverik a szeretettel. Ez megint egy félreértés. Ha engem szeretnek, akkor eszembe sem jut, hogy tökéletes akarok lenni. Csak akkor akarok tökéletes lenni, ha nem szeretnek. Mert akkor van remény, hogy majd szeretni fognak, ha tökéletes leszek.”

„A szeretet nem kíván semmit. Ami kíván valamit az a vágy.”  

„Az egyik definíciója a szeretetnek, hogy a szeretet semmire sem vágyik. A szeretet elfogadja a másikat úgy, ahogy a másik van. Nem csak, hogy elfogadja, hanem örömöt lel benne, úgy, ahogy van.”

„Szóval a szeretet nem kíván semmit. Még azt sem, hogy viszontszeressenek. Főleg azt nem. A szeretet a szabadságból ered. Tehát hogyha én azt gondolom, hogy nekem szeretni kell valakit, akkor már nem is tudom szeretni. Hogyha azt akarod, hogy senki ne szeressen téged, akkor követelned kell, hogy szeressenek. Abban a pillanatban, amikor valamit követelsz, akkor vége az egésznek. Nagyon könnyű. Ha ma este elkezditek, már holnap reggelre vége.”

„Hogyha engem szeretettel vesznek körül, akkor soha nem kell megmagyaráznom a viselkedésemet.”

„Ha szeretsz. Akkor nem kérdezed meg, hogy miért. Vagy ha azt mondom, hogy most menj egy kicsit el, akkor nem kérdezed tőlem, hogy miért. És nekem nem kell megindokolnom, és nem kell okokat kitalálnom arra, hogy miért akarok valamiből többet, ez miért pont jó, és miért akarok valamiből kevesebbet.”                                                          (Feldmár András: Szégyen és szeretet)

 

Nyiltság

Az őszinte, nyílt emberek társaságában biztonságban érez­zük magunkat. Kimondják, ami a szívükön fekszik, és min­dig tudjuk, hányadán állunk velük. Azokban nem tudunk igazán megbízni, akik félnek elmondani, kik ők, mit akarnak és mit éreznek. Ha nem mondják is ki, valamilyen módon a maguk igazsága szerint fognak cselekedni. Ez pedig gyakran hat másokra a megle­petés erejével. A nyíltság időt és energiát takarít meg. Nem hagyja, hogy áldozattá váljunk. Mellőzi a mártíromságot és a ravasz­kodást. Segít birtokba venni erőnket. Kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatokat teremt. A nyílt, őszinte emberek társasága biztonságot sugároz. Légy te is ilyen!

 

Sebezhetőség

Tanuljuk meg beismerni, ha hibázunk és mások elé tárni tökéletlenségünket,  nem azért, hogy mások sajnáljanak, vagy mentsenek meg, hanem azért, hogy mi szerethessük és elfogadhassuk magunkat. Sokan félünk attól, hogy megosszuk másokkal tökéletlenségünket, mert ettől sebezhetővé válunk. Régebben kipróbáltuk már ezt az állapotot, és mások megpróbáltak maguk alá gyűrni, manipulálni, kihasználni, vagy elérték, hogy szégyelljük magunkat. Sebezhetőségünk így fájdalmat okozott nekünk. Lehet, hogy olyanokkal osztottuk meg dolgainkat, akik nem tartották sokra bizalmunkat. Vagy nem a megfelelő emberekkel tettük, s ezzel elijesztettük őket. Hibáinkból sokat tanulunk, és hibáink ellenére most is jó, ha megengedjük magunknak, hogy őszinték és sebezhetők legyünk. Megtanulhatjuk kiválasztani azokat az embereket, akikkel bízvást megoszthatjuk gondjainkat. Megtanulhatjuk azt is, hogyan tegyük ezt anélkül, hogy őket megsebeznénk vele.

 

Veszteségeink feldolgozása

Fontos feldolgoznunk veszteségeinket így jutunk el a teg­napból a holnapig. De azt ne hagyjuk, hogy a veszteség miatti fájdalom eluralkodjék rajtunk. Vannak időszakok, amikor azt mondjuk: rendben van, en­gedünk a körülmények nyomásának, a szomorúságnak, a fáradtságnak, de most már elég. Eljött a cselekvés ideje. Tudni fogjuk, mikor lesz itt. Lesznek jelei bennünk és körülöttünk. Belefáradunk a nyomásba. Felvillan egy ötlet, adódik  valamilyen lehetőség. Először azt gondoljuk: nem, túl nagy erőfeszítést igényel... Tedd meg akkor is! Próbálj ki valamit! Húzd ki magad! Csinálj valami szokatlant, valami mást, valami különlegeset! Az új tevékenység beindíthatja az átalakulás folyamatát. Maradj fenn két órával tovább a szokásosnál! Iktass be napi­rendedbe valami olyat, ami kedvedre való és más, mint amit általában teszel. Látogass meg valakit, akit nem láttál évek óta. Tégy valamit, ami segíti és bátorítja ezt az új energiát.   Lehet, hogy nincs kedved kitörni a gyászból. Biztonságo­sabbnak, könnyebbnek tűnhet, ha továbbra is begubózol. Akkor is kezdj el kifelé nyomulni! Tedd próbára gubód héját! Nyomd meg! Nyomd meg erő­sebben! Hátha itt az ideje, hogy kibújj!

 

 

A tábla letörlése

Az egyik legnagyobb ajándék, amit másoknak adhatunk, nyitott, szerető szívünk. És ezt az ajándékot leginkább az te­heti tönkre, ha ragaszkodunk az előző kapcsolatainkból szár­mazó negatív érzéseinkhez. Legtöbbünknek vannak véget ért kapcsolatai. Vizsgáljuk meg ezeket. Őrizünk-e magunk­ban haragot vagy neheztelést? Még mindig áldozatnak érez­zük magunkat? Vannak-e olyan önpusztító hiedelmeink, me­lyek ezekből a kapcsolatokból eredhetnek? ,,A nőkben nem lehet megbízni ... A főnökök kihasználják az embert ... Olyan, hogy jó kapcsolat, nem létezik ... "Engedj el mindent, ami mostani kapcsolataid műkö­désében akadály lehet! Biztos lehetsz abban, hogy a régi ér­zelmek és önpusztító hiedelmek megakadályozzák, hogy szeretetet adhass és kaphass. Töröljük le a tábláról mindazt, amit a múlt írt rá. Ennek első lépése a tudatosság, becsüle­tesség és nyitottság. A folyamat akkor teljesedik be, ha elfogadjuk múltunkat, és megbékélünk vele, de meg is szabadulunk tőle.                                                                              (Melody Beattie)

 

 

Harag

Előfordul, hogy valaki rosszat tesz és ezzel megbánt,  persze rájön /jó esetben/ és azt mondja; „ne haragudj” ilyenkor mindig azt válaszolom; „én nem haragszom sosem”, pedig van, hogy lenne okom rá, de nem teszem, még akkor sem ha nem jön rá az illető arra, hogy mit tett. Racionálisabb oka van annak, hogy hamar megbocsátok és nem haragszom. Mégpedig ha haragudnék valakire, akkor azzal a saját életemet tenném tönkre.   Tegyük fel:                                           a.)      a főnököm vagy, és kirúgsz engem, vagy          b.)    a barátom vagy, és megcsalsz/megszöksz legjobb a barátnőmmel                                                   Én erre azt mondom: „Ezt soha nem bocsátom meg neked!”                                                                              Ki fog ettől szenvedni? Hogy nem te, az biztos! Én fogok egész nap fel s alá járkálni. Nekem lesz csomó a gyomromban. Az én vérnyomásom lesz magas. Én fogom halálra csokizni magam. Én nem fogok tudni aludni…stb. Te pedig ezalatt, vígan éled a világod! Tehát inkább megbocsátok és nem haragszom, hogy én is élhessem vígan az életem tovább. Természetesen ez nem az a fajta megbocsátás, amely szinte fölszólít bárkit, hogy tegye meg újra, velem azt amivel megbántott, hanem az, amely meg­szabadít engem a haragtól és a velejáró rossz érzésektől.

 

Börzsöny

Nagy hasú fekete felhők jönnek                              Lelkem felett összegyűlnek                                              S kárörvendőn rajtam nevetnek

Kövér esőcseppek arcomra esnek            Könnyeimmel összekeverednek                                     S násztáncot járva tovagördülnek

Fájó magányommal menekülök hozzád                    Hogy karjaiddal átölelve ringass                           Milliónyi leveleddel fülembe súgjad; Nyughass!

 

Egyedül 

Hegy tetején állok és nézem a várost                          Hegy tetején állok és kiáltok                                              Hé, emberek, én itt valakire várok                                   De a hangom nem hallja a város                                     Megannyi hangyaként, ott sok lélek futkároz                  Az enyém is ott járt, elesett és elszállt                      Felhők között szállok és nézem a várost                  Felhők fölött szállok és már nem kiáltok                     (Eneri)

 

 

"Nem kell mindig mindent megmondanunk:  az ostobaság volna. De, amit mondunk, annak olyannak kell lennie, amilyennek gondoljuk; máskülönben gonoszság."

"A szeretett tüze a szerelemben, csak eszeveszett vágyódás arra, ami kisiklik a kezünkből."                  (Montaine)

 

                                              

"A múlt és jelen csupán eszközünk; célunk csakis a jövendő. Így tehát sohasem élünk, hanem csak remélünk élni."                                                             (Pascal)                                   

 

Gyakran megesik, hogy miközben az elérhetetlen után vágyódunk, semmibe vesszük az elérhetőt.          (Petrarca)

 

" Egy homokszemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban a fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
S tartsd tenyeredben a végtelent! "
( William Blake )

 

"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd, marad."                      (Buddha tanításai - Anthony de Mello nyomán)

 

"Egy öregember azt mondta, hogy életében csak egyszer panaszkodott - amikor fázott a lába, és nem volt pénze cipőre. Akkor azonban látott egy boldog embert, akinek nem volt lába. Sosem panaszkodott többé."                                                                      (Anthony de Mello: A szív ébredése)

 

 

A delphoi jósdán a következő felirat állt:
Gnóthi szeauton - Ismerd meg önmagad!

Amikor a delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövendőjükre, a sorsukra kíváncsiak voltka, akkor a jós azt felelte: Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog a sorsod is! Fogadd el magad, és el tudod majd fogadni sorsodat is!

 

 

" Az ember nem azzal vétkezik, amit csinál, hanem a szándékkal, amellyel elköveti ezt vagy azt. "

"A barátság az az emberi kapcsolat, melynél nemesebb nincsen anyától szült elevenek között. Mit ér az olyan barátság, ahol erényeket, hűséget, kitartást szeretünk a másikban? Mit ér mindenféle szeretet, amely jutalmat akar? Nem kötelességünk-e, hogy éppen úgy vállaljuk a hűtlen barátot, mint az önfeláldozót és a hűségeset? Nem ez igazi tartalma minden emberi kapcsolatnak, ez az önzetlenség, mely semmit de semmit nem akar és nem vár a másiktól? És mentől többet ad, annál kevésbé vár viszonzást? S ha odaadja egy ifjúkor minden bizalmát, egy férfikor minden áldozatkészségét, s végül megajándékozza a másikat a legtöbbel, amit ember adhat embernek, a vak, a föltétlen, a szenvedélyes bizalommal, s aztán látnia kell, hogy a másik hűtlen és aljas, van-e joga megsértődni, bosszút követelni?  S ha megsértődik, ha bosszúért kiált, barát volt-e ő a megcsalt és elhagyott?"                                                                  (Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek)

 

 

"A legnagyszerűbb tulajdonságainkat, legyen az a szeretet, az öröm, a bölcsesség vagy az erő, nem kívülről kapjuk,   ezek legbensőbb lényegünk időtlen kifejeződései."                                                                 (Láma Ole Nydahl)

 

 

"A legfontosabb dolog nem az egymás felett aratott győzelem. Az életben sokkal fontosabb másokat győzelemhez segíteni, akkor is, ha ez azzal jár, hogy nekünk le kell lassítani."

"Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot."

"Az igaz szerelemben nem a szerelem vakít el, hanem a birtoklási vágy. Ne birtokold azt, akit szeretsz, csak egyszerűen szeresd! Hagyd meg akaratát, szabadságát, csak így maradhat tiszta egy igaz szerelem. "


"Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!"

"Ami már elmúlt, vagy ami még nem jött el, az nem mérgezheti meg azt, ami most van. "

"Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse."
(Dalai Láma)

                 Kérem látogasson vissza párnap múlva is, mert akkor újabb információkat talál itt!

 

           
Budapest területén házhoz megyek!
 


A különböző masszázsok, kezelések javallatai és ellenjavallatai tekintetében is kérem, keressen bizalommal!

Kapcsolat : +36 20 520 0207  |   info@medicalhands.hu

Tetejére

 

 


 

 

 


 

  

 

 
 

Copyright  © 2008 Medicalhands.hu